Ion Cristoiu, lasa-ne !

“Maistrul” Ion Cristoiu este un veteran al presei romanesti, care daca ar avea o urma de bun simt, si-ar semna demisia si ar pleca sa roada pensia. Timpul nu iarta, e momentul unei retrageri onorabile. Macar retragerea sa-i fie onorabila, daca in cariera sa, Ion Cristoiu nu poate fi astfel caracterizata.

Zilele trecute, Radu Banciu se plangea ca raitingul emisiunii sale nu poate creste deoarece in fiecare seara porneste de la zero. Si are dreptate. “Lumea lui Banciu” intra dupa “Ultimul Cuvant” in care presteaza (inca) Ion Cristoiu. O emisiune plictisitoare, avand in prim-plan opiniile si comentariile depasitului Ion Cristoiu.

Jurnalistul – cameleon, nu mai prezinta credibilitate demult, oricat de sincer s-ar dori in dialoguri. Analizele sale, total partinitoare, enerveaza prin autosuficienta. Ion Cristoiu da lectii in fiecare seara, unor elevi care s-au plictisit, care-i cunosc pedigree-ul si care pleaca rand pe rand din fata tv-ului. 2 ore care scad dramatic numarul de privitori ai B1.

Ce atuuri morale poate avea un jurnalistul Ion Cristoiu, in fata unui public educat peste medie, cum este cel care urmareste dezbaterile B1, singurul post tv ramas de partea cealalta a baricadei ? Telespectatorii fideli ai B1 (si nu sunt putini) asteapta emisiuni alerte, intrebari incomode, sarje incisive, dezvaluiri spectaculoase, care sa prezinte mizeria ascunsa sub pres de celelalte posturi.

In lupta, total inegala, dintre B1 si RTv, Realitatea, Antena 3, Ion Cristoiu a devenit pietroiul atarnat de gat, bila tarata de picior. Grupul de jurnalisti tineri incearca sa-si faca meseria asa cum o cere presa in sec XXI, dar alearga impiedicati de  frana ruginita Ion Cristoiu. Degeaba sunt buni ceilalti daca emisiunea principala a zilei apartine depasitului jurnalist – cameleon.

Si pentru ca “cine uita, nu merita”, iata cateva exemple care definesc profilul cameleonic al “maistrului” Ion Cristoiu. In 2007 el presta cu aplomb la Antena 3, chiar in “Sinteza zilei” lui Mihai Gadea, fiind invitat permanent ! Basescu tocmai castigase primul referendum si asta-l scotea din minti pe “deontologul” Ion Cristoiu:

“Daca domnul Traian Basescu a tinut acest discurs sunt doua posibilitati, ca acum e presedinte si pot sa spun: ori e nebun, ori e nebun si nu a inteles nimic din faptul ca marea majoritate a poporului nu a iesit la vot sau a fost o smecherie electorala”
“Am o rugaminte, aveti o boala la Antena 3…, nu mai dati imagini…, hai sa ne vedem noi… Pot sa nu vad si alte imagini? Eu vreau sa ma vad tot ecranul, da? Va rog.”
“Domnule Gadea, esti ziarist, spune-mi si mie ce e interesant in Piata Universitatii? Nu e nimeni”
“Daca domnul Traian Basescu mai merge in seara asta si nu-l opreste cineva… sotia, o rog frumos, sau alta sotie sau o consiliera… daca merge, spune numai prostii.”
“Asistam la cea mai mare gogoasa din istoria Romaniei. 75% din cati?”
“Este o manipulare ordinara cu complicitatea Biroului Electoral Central.”
“Traian Basescu ia in seara asta peste picior politica”
“Visul meu s-a indeplinit. Domnul Traian Basescu a castigat, ceea ce eu am spus de fiecare data (…) si n-a invatat nimic. Vom avea de acum incoace rating la aceasta emisiune, iar eu voi avea ce sa scriu. (…) Emisiunea noastra va fi tot mai glorioasa, va creste pe zi ce trece ratingul, pentru ca omul e de nevindecat”

Ion Cristoiu, nu esti in masura sa tii lectii de jurnalism, esti o persoana fara onoare, LASA-NE !

Advertisements

One thought on “Ion Cristoiu, lasa-ne !

  1. Cristoiu este o fosila sau “vartita” a vechii garzi convertite din aceasi scoala de activsti socialisti smecheri precum paunescu adrian vad tudor si crstian tudor popescu Peste ei Maestrul Paler tace si si face penitenta dand dovada si de inteligenta so de caracter Ceea ce nu este cazul la CTP si la Cristoiu A3B1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s