Relu Fenechiu se cacă-ntr-un pârâu

Un nou dosar penal in care este implicat Relu Fenechiu ! De data aceasta pentru poluarea apelor de suprafata in zona cartierului de vile I.C Bratianu, ridicat de firma deputatului PNL, Relu Fenechiu, seful liberalilor de la Iasi. La inceputul lunii iunie a anului acesta, Comisariatul Judetean de Protectie a Mediului (Garda de Mediu) constata ca mai multi oameni care locuiesc in zona respectiva au poluat in mod intentionat apele paraului Vamasoaia. Potrivit institutiilor implicate, Comisariatul pentru Protectia Mediului, Politie si Parchet este vorba despre sapte familii ale caror case nu erau racordate la reteaua de canalizare, iar apele reziduale erau deversate prin intermediul unor conducte direct in albia paraului Vamasoaia. Adica, apele de la WC-urile si bucatariile acestor case sau de la alte dependinte ajungeau fara sa fie filtrate in apele acestui parau.

Mirosul devenise insuportabil, iar unii cetateni din zona au sesizat institutiile abilitate sa ia masuri. Comisariatul pentru Protectia Mediului si inspectorii de la Serviciul de Gospodarire a Apelor de pe langa Administratia Bazinala de Ape Prut Barlad au fost la fata locului si au constatat ca intr-adevar apele erau poluate cu buna stiinta si s-a depus o plangere penala. “Se fac cercetari. Faptele sesizate sunt prevazute de Legea 107/1996, Legea apelor. Sunt fapte prevazute de articolul 92”, au spus agentii sectiei 5 de Politie care fac cercetari cu ajutorul procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Institutiile si-au facut treaba pana la un moment dat, adica pana cand Fenechiu a preluat fraiele puterii in Romania si prin influenta pe care o are a inceput sa numeasca directori la institutiile deconcentrate, inclusiv la Comisariatul pentru Protectia Mediului sau la Administratia Bazinala de Ape Prut Barlad.

In fruntea Administratiei Bazinale de Ape Prut Barlad, Fenechiu l-a pus pe Corneliu Cretu, care a mai ocupat functia de director in perioada guvernarilor liberale. In ceea ce-l priveste pe Cretu, numirea sa este cea mai potrivita solutie pentru musamalizarea acestui dosar. Actualul director detine o vila chiar in cartierul de vile I.C.Bratianu 🙂, adica in zona in care se desfasoara ancheta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s